Multifunkčný sporák s funkciou SteamBake
Prečo si vybrať multifunkčný sporák s funkciou SteamBake?
Multifunkčný sporák s funkciou SteamBake od Electrolux ovláda všetko, čo očakávate od sporáka vybaveného multifunkčnou teplovzdušnou rúrou. Ponúka veľký priestor na pečenie, pečie rovnomerne a navyše je vybavený viacerými šikovnými programami. Dokáže však ešte oveľa viac, čo vy a vaša rodia určite oceníte. Zapnite funkciu SteamBake a upečte si doma ešte chutnejšie sladké a slané pečivo, chlieb, koláče, torty alebo syrové tyčinky než doteraz.
Nedeľný koláč bude nezabudnuteľný!
Jablkový koláč, narodeninová torta a pagáče budú ešte chutnejšie, ak pri pečení použijete trochu pary. Vďaka pare bude pečivo nadýchané, vo vnútri zostane vláčne a na povrchu krásne chrumkavé. Teraz vás od skvelých výsledkov delí len jedno tlačidlo. Vyberte si sporák s akýmkoľvek varným panelom (plynovým, elektrickým alebo indukčným) a s rúrou s funkciou SteamBake.
Sporák s indukčným, elektrickým alebo plynovým panelom? Vyberte si podľa chuti!
-
1Sporák s indukčným panelom
Indukčný varný panel je rýchly, bezpečný a ľahko sa čistí. V rúre sa všetko výborne upečie vďaka rovnomernému prúdeniu teplému vzduchu. Pomocou elektronického časovača si môžete nastaviť, ako dlho sa má pokrm piecť. Teleskopické výsuvy zjednodušujú manipuláciu s roštom a plechom. Katalytická vrstva vo vnútri rúry zaručuje jednoduchú údržbu.
-
2Elektrický sporák
Sklokeramický varný panel sa jednoducho čistí. Vďaka rovnomernému prúdeniu horúceho vzduchu sa v rúre všetko skvele upečie. Nechýba elektronický časovač a niektoré modely sú vybavené katalytickou vnútornou vrstvou na bezproblémovú údržbu. Elektrické sporáky vybavené funkciou SteamBake sú k dispozícii vo antikorovej a bielej verzii.
-
3Plynový sporák
Spoľahlivá klasika, ktorá vás nesklame. Chrumkavé a chutné jedlá vykúzlite aj s plynovým sporákom. Niektoré modely sú vybavené elektronickým displejom, kuchynským časomerom a časovačom. Môžete si vybrať z bielych a antikorových modelov s ochranou proti odtlačkom prstov.
PEČENIE S FUNKCIOU STEAMBAKE KROK ZA KROKOM
-
Krok č. 1
Pred zapnutím funkcie nalejeme do priehlbinky na dne rúry 100 ml vody.
-
Krok č. 2
Zvolíme funkciu teplovzdušné pečenie SteamBake a nastavíme správnu teplotu.
-
Krok č. 3
Stlačíme tlačidlo funkcie SteamBake. Svetelný ukazovateľ LED zobrazuje, kedy je funkcia SteamBake aktívna. Rúru necháme predhrievať 5 minút.
Čerstvý, chrumkavý chlieb z rúry
Neexistuje nič lepšie, ako sa v nedeľu ráno zobudiť na vôňu čerstvo upečeného chleba. Skúsili sme upiecť chlieb v tradičnej teplovzdušnej rúre a potom v rúre s funkciou SteamBake (s parou). Pozrite si video. Rozdiel je naozaj viditeľný na prvý pohľad! Chlieb upečený s funkciou SteamBake je väčší, nadýchanejší a má lepšiu farbu. Nie je žiadna náhoda, že pekári používajú paru pri pečení chleba!
Sušené ovocie a zelenina
Pripravte si doma chutné občerstvenie. Sušené ovocie a zelenina sú plné vitamínov a sú oveľa zdravšie ako vysmážané čipsy. V sporákoch s funkciou SteamBake si môžete jednoducho pripraviť nielen rôzne druhy sušeného ovocia, ale napríklad aj červenú repu alebo sušenú papriku. Navyše si môžete nastaviť, či chcete chrumkavejšiu alebo šťavnatejšiu konzistenciu sušeného ovocia a zeleniny.
Sušenie ovocia a zeleniny
Fantastické kompóty a zaváraniny
Zaváranie nebolo nikdy také jednoduché! V sporákoch s funkciou SteamBake môžete nielen zavárať, ale para vám pohodlne umožní aj sterilizovať sklenené fľaše na zaváraniny. Horúca para ničí baktérie, takže máte istotu hygienicky čistých fliaš. Žiadne nálevy, kompóty ani lekvár sa vám neskazia.
Zaváranie
Ďalšie výhody multifunkčných sporákov s funkciou SteamBake
Hľadáte inšpiráciu? Týmto dobrotám nikto neodolá – stačí len pridať trošku pary!
-
1Čokoládovo – jogurtové muffiny
S trochou pary bude cesto jemné a vláčne. Vďaka kúskom čokolády bohaté a sladké.
-
2Škoricovo – jablkový slimák
Jablká a škorica sú osvedčená dvojica. Recept sme trocha vylepšili pridaním jabĺk upravených na pare a výsledok je naozaj skvelý.
-
3Domáce bagely
Vzhľadom pripomína šišku, chuťovo skôr žemľu, ale v skutočnosti je to niečo medzi nimi. Sladké pečivo, bohatá chuť, do ktorého je radosť sa zahryznúť.