Bao Buns s trhaným kačacím mäsom a mätou

Ingrediencie

600 g filé z lososa, najlepšie s kožou, 1 lyžica korenia, 1 pomaranč, 1 lyžička soli

Bao Buns s trhaným kačacím mäsom a mätou

Postup

  1. Kačacie prsia poriadne nasolíme a okoreníme a dáme ich piecť do teplovzdušnej parnej fritézy na program AirFry + para na 120°C 2 hodiny. Upečené mäso natrháme a zmiešame podľa chuti s barbecue omáčkou.
  2. Počas pečenia mäsa si pripravíme cesto na Bao Buns. Vo vlažnom mlieku roztopíme cukor a droždie. Necháme ho pár minút aktivovať.
  3. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej, ocot a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
  4. Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku a vykrajujeme asi 8 cm krúžky.
  5. Cesto potrieme olejom, preložíme na polovicu a ukladáme na vystrihnuté štvorce z papiera na pečenie. Žemličky necháme asi 15 minút podkysnúť.
  6. Vykysnuté žemličky spolu s papierom na pečenie poukladáme do koša parnej teplovzdušnej fritézy, nastavíme funkciu Steam, teplotu 100 °C a paríme ich 12 minút.
  7. Bao Buns naplníme trhaným kačacím mäsom, zeleninou a lístkami mäty.
Fritéza s jídlem