Pizza Margarita

Ingrediencie

Cesto:

15 g čerstvého droždia
125 ml vlažnej vody
štipka soli
300 g pšeničnej múky

Paradajková omáčka (za studena):

200 g konzervovaných paradajok
1 strúčik cesnaku
1 lyžička cukru
1 lyžica octu balsamico
štipka čierneho korenia
1 lyžica olivového oleja
štipka soli

Prílohy:

mozzarella
Bazalkové listy
2 lyžice olivového oleja

Pizza Margarita na tanieri

Postup

Cesto:

Miešajte všetky prísady do cesta 10 minút. Miska prikryte a nechajte ju 30 minút, aby cesto nakyslo.

Omáčka:

Všetky ingrediencie zmiešajte ručným mixérom.

 

  1. Cesto rozvaľkajte na vhodnú veľkosť pre košík.
  2. Paradajkovú omáčku rovnomerne rozložte na cesto, položte na vrch cesta mozzarellu a bazalku.
  3. Pečieme na programe Pečenie.
  4. Na čerstvo upečenú pizzu nakvapkajte olivový olej.
Fritéza s jídlem