Pizza Margarita
Ingrediencie
Cesto:
15 g čerstvého droždia
125 ml vlažnej vody
štipka soli
300 g pšeničnej múky
Paradajková omáčka (za studena):
200 g konzervovaných paradajok
1 strúčik cesnaku
1 lyžička cukru
1 lyžica octu balsamico
štipka čierneho korenia
1 lyžica olivového oleja
štipka soli
Prílohy:
mozzarella
Bazalkové listy
2 lyžice olivového oleja
Postup
Cesto:
Miešajte všetky prísady do cesta 10 minút. Miska prikryte a nechajte ju 30 minút, aby cesto nakyslo.
Omáčka:
Všetky ingrediencie zmiešajte ručným mixérom.
- Cesto rozvaľkajte na vhodnú veľkosť pre košík.
- Paradajkovú omáčku rovnomerne rozložte na cesto, položte na vrch cesta mozzarellu a bazalku.
- Pečieme na programe Pečenie.
- Na čerstvo upečenú pizzu nakvapkajte olivový olej.