Čokoládové brownie s cviklou
Brownie je vynikajúci a vláčny múčnik veľmi obľúbený v Spojených štátoch. Jeho hlavnou prísadou je čokoláda.
Vyskúšajte tento variant tradičného receptu, ktorý sme odľahčili javorovým sirupom a ozvláštnili pridaním cvikly, ktorá tomuto receptu dodá ešte extra dávku vláčnosti.
Ingrediencie
Cesto:
200 g horkej čokolády (najmenej 50 %)
150 g slaného masla
3 vajcia
3 lyžice javorového sirupu
3 lyžice silnej kávy
1 hrnček nastrúhanej cvikly
⅔ hrnčeka špaldovej múky
⅓ hrnčeka kakaového prášku
1 lyžička prášku na pečenie
¼ lyžičky soli
Poleva:
150 g horkej čokolády
2 lyžice smotany štipka soli
- Najprv zmiešame všetky suché ingrediencie, teda múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli.
- Nakrájanú čokoládu zalejeme rozpusteným maslom a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Pridáme vajcia, javorový sirup a kávu. Nezabudneme pridať nastrúhanú cviklu a premiešame. Do tejto zmesi pridáme múku zmiešanú spoločne s ďalšími ingredienciami.
- Cesto nalejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie.
- Pečieme v predhriatej rúre 16 minút pri 175°C. Brownie by malo mať pevnú a vláčnu konzistenciu.
- Necháme vychladnúť a na záver zalejeme čokoládou, ktorú sme si rozpustili spoločne so smotanou a štipkou soli.