Čokoládová roláda Pavlova s višňami
Ingrediencie
200 g bielkov (cca 6 – 7 ks), 320 g kryštálového cukru, štipka soli, 30 g kakaa, 20 g kukuričného škrobu, 2 polievkové lyžice octu, 7 dcl pohár odkôstkovaných višní, 250 g mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie, 1 polievková lyžica práškového cukru, čokoláda na ozdobu
Postup
- Bielky vyšľaháme do polotuha, pridáme štipku soli, cukor a šľaháme, kým sa cukor roztopí a získame hustú tuhú penu. Trvá to niekoľko minút. Nakoniec do snehu jemne primiešame kakao, škrob a ocot.
- Bielky rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 160 °C na režim Pravý horúci vzduch. Po vložení plechu teplotu znížime na 140 °C a sušíme 35 minút, kým nám vrch uschne a popuká.
- Mascarpone so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom vyšľaháme do hladkého tuhého krému. Pozor na prešľahanie.
- Vychladnutý korpus prevrátime, stiahneme opatrne papier na pečenie a potrieme krémom. Na krém naukladáme višne, jemne zrolujeme a necháme stuhnúť.
- Pred podávaním môžeme roládu ozdobiť čokoládovou polevou.