Kakaové parené buchty s vanilkovým krémom

RECEPT: (na 8 veľkých buchiet)

Cesto:
550 g polohrubej múky
20 g kakaa
50 g kryštálového cukru
1 vajce
300 ml mlieka
20 g čerstvého droždia
Štipka soli
Biela čokoláda, maliny a džem na plnenie
Krém:
500 ml mlieka
3 žĺtky
40 g kryštálového cukru
20 g kukuričného škrobu
vanilka

Kakaové parené buchty s vanilkovým krémem

Postup

Cesto:

  • Z droždia, časti vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme asi 15 minút vykysnúť.

  • Z múky, kvásku, zvyšku mlieka, cukru, vajíčka, kakaa a soli vymiesime pomocou kuchynského robota hladké cesto.

  • Cesto preložíme na dosku, ručne premiesime a vytvarujeme z neho bochník, ktorý posypeme jemne múkou a necháme cca 1 hodinu kysnúť.

  • Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme z neho cca 0,5 cm hrubý obdĺžnik.

  • Rozdelíme ho na 8 rovnakých častí.

  • Do stredu dáme kúsky bielej čokolády, maliny a trocha džemu a vytvarujeme bochníčky.

  • Buchty preložíme na papierom vystlaný plech na pečenie a necháme prikryté utierkou kysnúť asi 30 minút.

  • Plech s buchtami vložíme do studenej rúry a nastavíme ju na 100 °C a plnú paru alebo program Knedľa. Paríme ich 30 minút.

  • Ak nemáte parnú rúru, môžete ich napariť klasicky v parnom hrnci alebo na paráku.

Medzitým si uvaríme krém. V troche mlieka vymiešame škrob, cukor, vajíčka a vanilku. Zmes nalejeme do horúceho mlieka a povaríme pokým zhustne.

Kakaové parené buchty podávame s horúcim vanilkovým krémom.