Rýchle škoricovo – jablkové slimáky
Kúsok inšpirácie
Na sladké voňavé raňajky či len malé občerstvenie
Škoricové slimáky či osie hniezda sú osvedčená klasika. My sme recept vylepšili a pridali do nich trocha jabĺk. Navyše sme zjednodušili ich prípravu, takže si na nich môžete pochutnať v rekordne krátkom čase.
Ingrediencie
(12 porcií)
270 g čerstvého masla, lístkové cesto, 2 ks jabĺk, 4 PL škoricového cukru, šťava z ½ citróna, 20 g masla, 90 g mascarpone, 2 PL mlieka, 50 g práškového cukru
1) Naparíme jablká
Jablká zbavíme jadierok, rozpolíme a nakrájame na tenké plátky. Nakrájané jablkové plátky poukladáme na plech, pokvapkáme šťavou z citróna a rovnomerne posypeme škoricovým cukrom. V parnej rúre ich necháme spariť na 5 minút pri najvyššom parnom programe. Takto pripravené jablká necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
2) Pripravíme cesto
Lístkové cesto rozvaľkáme a rovnomerne naň poukladáme vychladnuté škoricové jablká. Cesto pevne zavinieme do rolky a nakrájame na 12 rovnako širokých dielov. Vymastíme muffinovú formu na pečenie a poukladáme do nej jablkové slimáky. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
3) Servírujeme
Mascarpone spolu s práškovým cukrom a mliekom vyšľaháme v miske pomocou mixéra. Pred servírovaním potrieme vychladnuté osie hniezda pripravenou cukrovou polevou.
Kúsok inšpirácie
Každý mesiac prinášame nové recepty, v ktorých vám ukážeme, ako si pripraviť chutné a zaujímavé jedlá zo známych surovín. Ak ste dostali chuť na niektorú z našich pochúťok, môžete si ju pripraviť a vychutnať pokojne aj doma.