Losos pečený s čili papričkami
sušenými paradajkami a kaparami, zemiaková kaša
Podávajte obľúbenú rybu na ostrejší spôsob.
Ingrediencie na lososa pečeného s chilli papričkami
Ingrediencie na 4 porcie
800 g filiet z lososa s kožou, 50 g sušených paradajok v olivovom oleji, 30 g kapár v náleve, 3 čili papričky, 5 ks cherry paradajok, 1 kg zemiakov, 350 ml plnotučného mlieka, 150 g masla, olivový olej, soľ
Čas prípravy: 30 - 40 min (zemiaky) | teplota: 96 °C / 190 °C | Vlhká para (zemiaky) / Horúca para (losos)
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a nasypeme do dierovanej nádoby. Osolíme a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 – 40 minút. Po uvarení zemiaky rozmixujeme, pridáme maslo, teplé mlieko a dochutíme soľou. Kašu odložíme na teplé miesto, kým sa upečie losos, alebo pred podávaním zohrejeme v rúre.
Lososa očistíme od šupín a prípadných kostí, kožu na rybe ponecháme. Filety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a osolíme. Kapary, sušené paradajky, cherry paradajky a čili papričky nasekáme na menšie kúsky a nasypeme na lososa. Do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu a dáme piecť do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Horúca para 190 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.
Po upečení nakrájame rybu na jednotlivé porcie a podávame so zemiakovou kašou.