Ingrediencie
250 g špaldovej múky, 140 ml vody, 1 zarovnaná lyžička cukru, 3/4 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1 čajová lyžička suchého droždia, 250 g húb, 1 cibuľa, soľ, korenie, mozarella, repkový olej
Postup
- Rúru zohrejte na 230 stupňov. Vložte do nej kamenný pekáč na pizzu a nechajte ho zohrievať asi 30 minút.
- Múku, droždie, soľ, vodu a olej vymieste na hladké cesto. Cesto nechajte nakysnúť asi na dvojnásobný objem.
- Nakrájajte cibuľu, huby a mozzarellu. Cibuľu na oleji osmažte do sklovita, potom pridajte huby a orestujte.
- Vykysnuté cesto opäť premieste. Potom ho rozdeľte na 4 časti. Z každej časti vyvaľkajte dlhý ovál.
- Pripravenú zmes umiestnite do stredu cesta. Na ňu položte plátky mozarelly a plnku zabaľte cestom.
- Pečte 8 – 10 minút na kamennom pekáči na pizzu. Podávajte dochutené bylinkami alebo čili podľa chuti.
—
Kamenný pekáč na pizzu Electrolux
Kamenný pekáč na pečenie pizze Electrolux je vyrobený z vysoko odolného materiálu a skvele udržuje vysokú teplotu. Vďaka rýchlemu a rovnomernému rozloženiu tepla bude mať pizza zakaždým dokonalú kôrku.