Ingrediencie
12 tigrích kreviet, 50 g rozpusteného masla, 1,5 lyžice bielej miso pasty, 1 lyžička rozdrvených rias nori, 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého zázvoru, repkový olej na zvýraznenie chuti kreviet, kúsky limetky na servírovanie, koriander na dozdobenie.
Postup
- Roztlačte riasy nori, zázvor najemno nakrájajte. Do rozpusteného masla pridajte rozomleté riasy nori, zázvor a miso pastu a dobre premiešajte.
- Soľnú dosku zohrejte na varnom paneli alebo v rúre. Zahrievajte približne 15 – 20 minút postupne až na najvyšší výkon.
- Na rozpálenú soľnú dosku položte krevety a opekajte ich z každej strany 3 minúty. Počas opekania potrite krevety rozpusteným maslom alebo olejom.
- Krevety prelejte zázvorovým maslom, pokvapkajte limetkovou šťavou a dochuťte čerstvým koriandrom.
—
Soľná doska
Soľná doska je vyrobená z ružovej kamennej soli, ktorej ložiská sa nachádza vysoko v Himalájach, a vydrží vysoké aj nízke teploty. Môžete ju používať na varnom paneli či grile, v rúre alebo aj ako chladený servírovací podnos.