Ingrediencie
1 polievková lyžica rastlinného oleja (repkový/ryžový/arašidový), 185 g pasty Laksa, 500 ml domáceho kuracieho vývaru, 800 ml kokosového mlieka, 2 polievkové lyžice rybacej omáčky, 800 g olúpanej a nakrájanej tekvice, 400 g brokolice nakrájanej na malé kúsky, 250 g tenkých ryžových rezancov, 300 g krájaného mäkkého tofu, 4 malé hľuzy cibuľky, 2 dlhé čili papričky, limetka, koriander
Postup
- Tekvicu, jarnú cibuľku a čili papričky nakrájajte na malé kúsky.
- Na ryžové rezance nalejte vriacu vodu a nechajte naboptnať podľa návodu.
- Na indukčnom paneli nechajte vo woku zohriať olej. Do horúceho oleja pridajte pastu Laksa a smažte ju asi minútu, potom zalejte vývarom.
- Pastu nechajte rozpustiť vo vývare a prilejte kokosové mlieko, rybiu omáčku, tekvicu a povarte ju 10 – 12 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte brokolicu a nechajte ju v polievke zohriať.
- Podávajte s tofu, orechmi, čili papričkou a koriandrom, dochuťte limetkovou šťavou.
Ingrediencie, techniky a použité korenie sa v rôznych regiónoch Číny a juhovýchodnej Ázie líšia, jedno však majú spoločné – panvicu wok. Tá je vďaka svojmu tvaru prispôsobená metóde stir-fry, ale dá sa v nej aj dusiť, vyprážať, variť alebo pripravovať jedlo na pare. Panvica Infinite Wok prináša tieto možnosti aj pre indukčné varenie.