Bravčová panenka s petržlenovým pestom
Bravčová panenka je veľmi chutné a jemné mäso, ktoré vyžaduje šetrnú úpravu, aby zostalo šťavnaté. Výborne sa k nej hodí správne ochutené petržlenové pesto s cesnakom, orieškami a parmezánom. Tento nenáročný recept ozvláštni váš každodenný jedálniček aj sviatočnú hostinu.
Ingrediencie
1 bravčová panenka, 1 vetvička rozmarínu, 1 lyžička masla, 1 strúčik cesnaku a 1 lyžička soli
Pesto:
60 g jemnej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 20 g píniových orieškov, 50 g nastrúhaného parmezánu, 100 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie
Postup
- Panenku osolíme, vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s maslom, vetvičkou rozmarínu a cesnakom a zavákuujeme.
- Varíme v režime Vákuové varenie na 58 °C 90 minút.
- Po uplynutí času opečieme na rozpálenej panvici a podávame.
- Všetky ingrediencie na pesto vložíme do mažiaru a rozdrvíme alebo rozmixujeme dohladka.
Trouba 900 SteamPro s funkciou Steamify® vám umožní variť, piecť, grilovať alebo pripravovať jedlo v pare či vo vákuu a zakaždým s profesionálnym výsledkom. Stačí len nastaviť teplotu a funkcia Steamify® sama zvolí tú správnu úroveň pary za vás.