Glazované rebierka s cícerovým šalátom

Z multifunkčnej parnej rúry

Dokonalá kombinácia chrumkavých rebierok so sladkou marinádou a jemne orientálnym šalátom.

Prísady na glazované rebierka s cícerovým šalátom

Ingredience

2 kg mäsitých bravčových rebier

Marináda

50 ml jablčného octu, 100 ml olivového oleja, 6 ks strúhaného cesnaku, 8 cm strúhaného zázvoru, soľ a drvené korenie

Glazura

100 ml javorového sirupu, 5 lyžíc omáčky hoisin, 3 lyžice sójovej omáčky, šťava a kôra z 2 ks pomarančov, 2 čili papričky, ½ lyžičky cayenského korenia, 80 g lieskových orieškov

Salát

500 g sterilizovaného cícera, 1 červená cibuľa, 4 rajčiny, 2 lyžice hladkolistého petržlenu (len listy), 2 lyžice koriandrových listov, 1 lyžica thajskej žltej karí pasty, šťava z 2 ks limetiek, 1 lyžica trstinového cukru, rastlinný olej, soľ

Prečítajte si viac

Príprava

1/ Pripravte si marinádu a nechajte rebrá marinovať

Z jablčného octu, olivového oleja, strúhaného cesnaku, zázvoru, soli a korenia pripravíme marinádu, ktorú poriadne votrieme do rebier, a necháme marinovať cez noc. Rebrá rozložíme na rošt, pod ktorý dáme plech, a vložíme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para. Pri teplote 96 °C varíme do mäkka cca 90 minút, potom ich necháme asi na 20 minút odpočinúť.

2/ Glazúra na rebierka

Javorový sirup, hoisin omáčku, sójovú omáčku, šťavu a kôru z dvoch pomarančov, nasekanú čili papričku a trochu cayenského korenia vložíme na panvicu a z týchto ingrediencií uvaríme glazúru na rebrá. Do hotovej glazúry primiešame nasekané oriešky a vychladnuté rebrá potrieme glazúrou zo všetkých strán. Rebrá položíme na plech s papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie pri teplote 190 °C cca na 20 minút (do sfarbenia).

3/ Cícerový šalát

Na miernom plameni v panvici s olejom krátko (2 minúty) opečieme karí pastu, prihodíme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky a restujeme ďalšie 3 minúty. Potom pridáme cukor a šťavu z limetiek, scedený cícer a necháme ľahka povariť, osolíme. Pred skončením prihodíme paradajky nakrájané na kocky a nasekané bylinky, premiešame a ďalej už nevaríme. Na taniere rozdelíme teplý šalát a nakrájané porcie rebier.