Glazované rebierka s cícerovým šalátom
Z multifunkčnej parnej rúry
Dokonalá kombinácia chrumkavých rebierok so sladkou marinádou a jemne orientálnym šalátom.
Prísady na glazované rebierka s cícerovým šalátom
Príprava
1/ Pripravte si marinádu a nechajte rebrá marinovať
Z jablčného octu, olivového oleja, strúhaného cesnaku, zázvoru, soli a korenia pripravíme marinádu, ktorú poriadne votrieme do rebier, a necháme marinovať cez noc. Rebrá rozložíme na rošt, pod ktorý dáme plech, a vložíme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para. Pri teplote 96 °C varíme do mäkka cca 90 minút, potom ich necháme asi na 20 minút odpočinúť.
2/ Glazúra na rebierka
Javorový sirup, hoisin omáčku, sójovú omáčku, šťavu a kôru z dvoch pomarančov, nasekanú čili papričku a trochu cayenského korenia vložíme na panvicu a z týchto ingrediencií uvaríme glazúru na rebrá. Do hotovej glazúry primiešame nasekané oriešky a vychladnuté rebrá potrieme glazúrou zo všetkých strán. Rebrá položíme na plech s papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie pri teplote 190 °C cca na 20 minút (do sfarbenia).
3/ Cícerový šalát
Na miernom plameni v panvici s olejom krátko (2 minúty) opečieme karí pastu, prihodíme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky a restujeme ďalšie 3 minúty. Potom pridáme cukor a šťavu z limetiek, scedený cícer a necháme ľahka povariť, osolíme. Pred skončením prihodíme paradajky nakrájané na kocky a nasekané bylinky, premiešame a ďalej už nevaríme. Na taniere rozdelíme teplý šalát a nakrájané porcie rebier.