Losos s karfiolom a kelom

Losos s karfiolom a kelom

Svieže a lahodné jedlo na štýl severskej kuchyne

Doprajte si zdravé jedlo z jednoduchých a chutných severských ingrediencií. Pri tomto recepte sa pripravuje losos, bohatý zdroj omega 3 mastných kyselín, spôsobom Sous-Vide, aby sa uchovali všetky vitamíny a minerály. Prílohou je karfiol a kel bohatý na vitamíny. Dohromady ľahké, výživné a chutné jedlo.

 

Ingrediencie

140 g filiet lososa, 500 g karfiolu, 1 liter zeleninového vývaru, 500 g sójového mlieka, 100 g jablkového octu, 1 balíček kelových listov, 50 g olivového oleja, soľ, hnedý cukor, maslo a olej z hroznových jadierok

Krok 1

Karfiol rozdeľte na ružičky. Odkrojte celú stonku a pripravte z nej hmotu podobnú kus-kusu. Vyberte si zopár najkrajších ružičiek a nakrájajte ich na tenké plátky.

Krok 2

Rybu vložte do vrecka Sous-Vide a vákuovo ju utesnite vo vákuovacej zásuvke Electrolux.

Step 3

Ružičky karfiolu napoly uvarte v rajnici na indukčnom varnom paneli. Vylejte vodu, pridajte sójové mlieko a dovarte. Karfiol vložte do mixéra Electrolux MasterPiece, pridajte trocha mlieka z vývaru a 3 minúty mixujte pri maximálnej rýchlosti, aby ste pripravili pyré. Pridajte roztopené maslo a znovu mixujte ďalšie 3 minúty. Ak je to potrebné, dolejte trochu mlieka, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Osoľte podľa chuti.

Krok 4

Parnú rúru Electrolux CombiSteamPro nastavte na režim pečenia pri nízkej teplote (51 °C). Vákuovo uzatvorené vrecká s lososom vložte do rúry na 25 minút. Vďaka vákuovému baleniu a nízkej teplote si ryba zachová svoju úžasnú chuť a získa neuveriteľne jemnú konzistenciu.

Krok 5

V malej miske zmiešajte ocot s vodou, soľou a cukrom, pridajte trocha oleja z hroznových jadierok. Tento nálev vylejte na najemno nakrájaný karfiol a dobre premiešajte. Keď je ryba uvarená, vyberte ju z vrecka a utierkou ju osušte. Pri servírovaní dajte na tanier lyžicu pyré a naň položte filetu z lososa. Ozdobte nakladaným karfiolom, kelovými listami a karfiolovým kus-kusom.