Plnená cibuľa s králičím ragú a hrášková quinoa

Z multifunkčnej parnej rúry

Originálny hlavný chod, ktorý na tanieri úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí.

Prísady na plnenú cibuľu s králičím ragú a hráškovou quinoou

Ragú

4 veľké červené cibule, 300 g králičích stehien bez kostí, 15 ml olivového oleja, 50 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšia mrkva, ½ hľuzy zeleru, 2 lyžice jarnej cibuľky, 100 g créme fraîche (kyslá smotana), 1 lyžica dijonskej horčice, 1 g muškátového orieška, soľ a korenie na dochutenie, 40 g parmezánu

Quinoa

100 g sušenej quinoy, 100 g mrazeného hrášku, ½ strednej cukety, 40 g masla, šťava z polovice citróna, 1 lyžica lístkov mäty, soľ

Omáčka

100 ml cideru ( jablkový alkoholický nápoj), 100 ml 33 % smotany, 1 lyžička lístkov estragónu, soľ

Príprava

1/ Pripravte si cibuľu

Olúpané cibule opatrne hore aj dole zrežeme, preložíme na dierovaný plech a dáme na 15 minút variť do rúry predhriatej na 96 °C s funkciou Vlhká para. Keď cibule vychladnú, opatrne ich vydlabeme. Vydlabané časti nasekáme na drobno a použijeme na ragú. Králičie mäso pokrájame na drobné kocky cca 2 × 2 cm. Mrkvu, stopkový zeler a cesnak nakrájame na drobné kocky, jarnú cibuľku na tenké plátky.

2/ Náplň z králičieho ragú

Na panvici zohrejeme olivový olej a na ňom sprudka cca 2 minúty restujeme králika. Potom zmiernime na strednú teplotu a pridáme maslo, nasekané vnútorné časti cibule, cesnak a nakrájanú koreňovú zeleninu a restujeme ďalších 4 – 5 minút. Pridáme horčicu, asi po 1 minúte créme fraiche, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok. Necháme mierne zredukovať, čím získame kompaktnú zmes,do ktorej nakoniec vmiešame jarnú cibuľku. Cibule vrchovato naplníme vzniknutou zmesou a dáme ich na plechu piecť do predhriatej rúry s funkciou Horúca para / Nízka vlhkosť Low (Intervalové pečenie) pri 170 °C na 30 minút. Potom cibule posypeme strúhaným parmezánom a dopečieme s funkciou Teplovzdušné pečenie pri teplote 200 °C ďalších 6 − 8 minút.

3/ Hrášková quinoa

Quinou si predvaríme v osolenej vode 11 minút, scedíme a necháme vychladnúť. Cukety zbavíme koncov, pozdĺžne ich rozštvrtíme, vyrežeme mäkké stredné časti a pevné časti nakrájame na kocky cca 1 × 1 cm. V panvici si rozpustíme maslo a na ňom 2 – 3 minúty restujeme cuketu s hráškom, pridáme quinou, šťavu z citróna, soľ a restujeme ďalšie 2 minúty. Potom stiahneme z ohňa a vmiešame nasekanú mätu.

4/ Dobrú chuť!

Cider si v malom kastróliku zvaríme na polovicu, pridáme smotanu, osolíme a privedieme k varu. Nakoniec ponorným mixérom vyšľaháme na penu a vmiešame nasekaný estragón. Pečené cibule podávame s quinoou a omáčkou zo cideru.