Zapečené cestoviny s batatovou omáčkou
Cestoviny si skvele rozumejú nielen so syrom, s paradajkami a smotanou, ale aj so zeleninovými omáčkami, napríklad z batát. Na pohľad nepekné zemiaky sú veľmi zdravé a obsahujú celý rad prospešných látok. Pečením sa zvýrazní ich sladkastá chuť a telo lepšie využije betakarotén, ktorý sa v nich nachádza.
Ingrediencie:
1 balenie obľúbených cestovín
Na omáčku: 2 sladké zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, ½ hrnčeka kešu orieškov, 2 hrnčeky vody,
1 lyžica vínneho octu, 1 citrón, 1 lyžica dijonskej horčice, soľ, korenie
Postup:
1. Rúru predhrejte na 175 °C. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a spolu s cibuľou a cesnakom rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pridajte soľ, korenie a trochu olivového oleja. Pečte približne 25 minút do zmäknutia.
2. Uvarené bataty dajte spolu s cibuľou a cesnakom do mixéra a pridajte zvyšné ingrediencie. Rozmixujte na hladkú omáčku.
3. Uvarené cestoviny zmiešajte v zapekacej mise spolu s pripravenou omáčkou. Môžete pridať aj petržlen alebo rukolu.
4. Cestoviny zapekajte v rúre pri 170 °C približne 15 – 20 minút.
S novým mixérom z radu Explore 7 v zlatistej farbe pripravíte vynikajúce pokrmy jediným stlačením tlačidla. Technológia PowerTilt® zabezpečuje optimálnu rýchlosť mixovania a zároveň udržuje nízku teplotu, aby si všetky ingrediencie zachovali maximum vitamínov a živín, prirodzenú farbu a chuť. S prednastavenými receptovými programami budú mať polievky, smoothie a šťavy vždy perfektnú konzistenciu.