Udržať čerstvé jedlo v chladničke môže byť výzvou. Tu je niekoľko odporúčaní, ako ho udržať dlhšie čerstvé.
Ako udržať špargľu čerstvú
Zabráňte vyschnutiu špargle. Nechajte gumenú pásku na zvazku a zastrihnite špargľu asi 1 cm od koncov. Špargľu postavte zvisle do pohára obsahujúceho cm alebo dva vody a voľne prikryte plastovým vreckom. Špargľa zostane čerstvá až 7 dní.
Ako udržať zemiaky čerstvé
Zemiaky by sa mali skladovať v chladnom (10-20 C) a vlhkom prostredí. Tip: uskladnite zemiaky na hnedom papieri alebo perforovaných plastových vreckách mimo svetlo, čím sa vytvorí najlepšie možné prostredie. Neskladujte svoje zemiaky blízko cibule, pretože uvoľňované plyny týchto potravín znehodnotia tú druhú. Postupujte podľa týchto krokov a vaše zemiaky zostanú čerstvé dlhšie.
Ako udržať avokádo čerstvé
Avokádo - by sa malo uchovávať v chladničke, pretože chladenie zastavuje proces zrenia. Najskôr ho však skladujte na kuchynskej linke, kým nedozire. Po ochladení by malo vydržať trvať 7 - 10 dní. Tip: Ak sa ponáhľate, vložte hod do plastového vrecka na pult, aby ste urýchlili dozrievanie.
Ako udržať svoje vajcia čerstvé
Ak chcete, aby boli vaše vajcia v chladničke dlhšie čerstvé, nezabudnite ich skladovať v pôvodnej nádobe, aby ste predišli vlhkosti a inej kontaminácii. Vajcia by sa mali skladovať v chladnom prostredí okolo 4 - 20 ° C. Ak budete postupovať podľa týchto tipov, vaše vajíčka zostanú čerstvé v chladničke približne 3-5 týždňov.
Ako udržať brokolicu čerstvú
Brokolica by sa mala skladovať v chladničke v zásuvke na zeleninu. Skladujte ju v uzavretých plastových obaloch (napr. zaviazané plastové vrecká), aby vydržala dlhšie. Správne skladovaná by mala vydržať 7-14 dní. Ak chcete zmraziť čerstvú brokolicu, rozoberte ju najprv na ružičky, potom ju 2-3 minúty varte vo vriacej vode, ihneď ju ochlaďte v studenej / ľadovej vode, oceďte a uložte do vzduchotesného obalu. Mala by vydržať 3-6 mesiacov.
Ako udržať šalát čerstvý
Šalát by sa mal uchovávať v zásuvke na zeleninu v chladničke s vysokou vlhkosťou - to je prípad všetkých listových zelenín. Ak nemáte kontrolu vlhkosti - šalát umyte, zabalte ho do papierových utierok a utesnite do nádoby.
Zásuvka na zeleninu
Zásuvka na zeleninu je vhodná pre uchovávanie čerstvých produktov, zeleniny a ovocia. Zásuvka má veľký význam pri ich udržiavaní v dobrom a čerstvom stave tým, že zaisťuje nízku stratu vody a nízke riziko choroby choroboplodnými zárodkami (plesňami atď.).
- Čo uchovávať v zásuvke na zeleninu: šalátový / zeleninový šalát, mrkvu, zelené fazule, brokolicu, šampiňóny
- Neskladujte v zásuvke na zeleninu (z dôvodu nesprávnej skladovacej teploty): papriku, paradajky, uhorku, banán, exotické ovocie (mango, ananás), melóny
Vlhkosť - kľúčový prvok
Správna vlhkosť v zásuvke je kľúčom k tomu, aby vaše čerstvé produkty neboli vysušené. Vyhľadajte možnosť úpravy vlhkosti v zásuvke pomocou vetracieho otvoru, kolieska, gombíkov atď. Vyššia vlhkosť vzduchu je ideálna, ak je v zásuvke málo potravin, nižšia, ak je zásuvka plná.