Para dokonale ohrieva už uvarené jedlo bez toho, aby ho vysušila. Včerajšia večera bude na druhý deň chutiť rovnako dobre ako tá, ktorú ste práve uvarili. Parné rúry Electrolux sú špeciálne na tento účel vybavené programom parnej regenerácie. Udržiavať zdravý životný štýl a neplytvať potravinami je s parnou rúrou jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.
Čo je parná regenerácia a prečo by ste ju mali používať?
Program parnej regenerácie je funkcia varenia v pare, ktorá je optimalizovaná na ohrev hotových jedál. Para zabraňuje vysušovaniu povrchu a teplo sa distribuuje jemne a rovnomerne, takže jedlo vyzerá, chutí a vonia, akoby bolo práve uvarené.
Regeneráciu parou možno použiť na ohrev jedla priamo na tanieri a pomocou jednotlivých pozícií roštu môžete dokonca ohrievať viac tanierov súčasne.
1. Na vašej rúre vyberte NASTAVENIA > ŠPECIÁLNE > PARNÁ REGENERÁCIA
2. Vložte jedlo do rúry
3. Dobu ohrevu prispôsobte pripravovanému jedlu. Rôzne potraviny potrebujú rôzny čas na to, aby sa dôkladne ohriali a boli pripravené na konzumáciu. Napríklad hydina a mäso sa zohrievajú dlhšie ako zelenina.
Tipy a triky
- Použite správnu dobu ohrevu pre jedlo, ktoré ste uvarili, aby ste si na ňom mohli opäť pochutnať
- Jedlo môžete pripravovať v pare po častiach, ale lepšie je nakrájať ho na menšie porcie, napríklad pečené kura rozdeľte na štvrtiny
- Para sa obzvlášť hodí na prípravu jedál, ako sú quiche a lasagne. Pridaná vlhkosť zabraňuje vysušovaniu potravín a jedlo tak nie je gumové, ako sa bežne stáva pri iných spôsoboch ohrevu.
Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Návod na použitie nájdete tu .
Teraz, keď ste sa dozvedeli všetko o ohrievaní jedla parou sa možno budete chcieť dozvedieť viac o varení na pare.