Teplotná sonda je praktické príslušenstvo, ktoré meria teplotu vnútri produktu. Ľahko sa používa a poskytuje istotu, že vaše jedlo je vždy správne uvarené. Teplotná sonda je súčasťou vybraných modelov rúr Electrolux.
Čo je teplotná sonda a prečo by ste ju mali používať?
Teplotná sonda meria teplotu vnútri pokrmu a je ideálnym pomocníkom najmä pri príprave mäsa, rýb a hydiny. Využiť ju však môžete aj v ďalších receptoch.
S jej pomocou dosiahnete vždy správnu teplotu vnútri vášho pokrmu a nemôže sa tak stať, že by bol uvarený príliš alebo málo. Nemusíte si robiť starosti ani s dĺžkou varenia, teplota vnútri presne určí, ako dlho má pokrm zostať v rúre.
Ako používať teplotnú sondu
Pri varení s teplotnou sondou je potrebné nastaviť dve teploty: teplotu rúry a cieľovú teplotu stredu vášho pokrmu.
1. Zapichnite teplotnú sondu do pokrmu
2. Zapojte teplotnú sondu do rúry. Uistite sa, že je úplne zasunutá do zásuvky
- Zásuvka sa na väčšine našich modelov nachádza v pravom hornom rohu predného rámu a je prístupná, keď sú dvierka rúry otvorené
3. Nastavte funkciu ohrevu a teplotu rúry
4. Stlačte a nastavte požadovanú vnútornú teplotu vášho pokrmu
5. Stlačte START
6. Teraz je teplotná sonda aktívna a hneď, ako sa dosiahne požadovaná vnútorná teplota jedla, zaznie alarm
Tipy a triky
Teplotnú sondu možno v mnohých prípadoch použiť aj pri AssistedCooking – môžete si ju zvoliť, keď vám to navrhne navigácia AssistedCooking buď na rúre, alebo v aplikácii, ak máte rúru s konektivitou. Ďalšou možnosťou je nastaviť stupeň prepečenia, teda rare, medium alebo well done, podľa vašich preferencií. Kliknite sem a dozviete sa viac o AssistedCooking.
Najlepšie výsledky dosiahnete zapichnutím špičky potravinového senzora do stredu alebo najhrubšej časti pokrmu. Uistite sa, že aspoň ¾ teplotnej sondy je vo vnútri jedla.
V optimálnom prípade by suroviny mali mať izbovú teplotu predtým, ako začnete variť. Teplotná sonda nebude fungovať, ak je jedlo príliš studené alebo nie je úplne rozmrazené.
Varovanie
- Používajte iba originálnu teplotnú sondu AEG alebo originálne náhradné diely.
- Dbajte na to, aby ste medzi grilovacími prvkami a káblom sondy jedla ponechali niekoľko centimetrovú medzeru, aby ste zabránili jej poškodeniu nadmerným teplom.
- Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili pri vkladaní teplotnej sondy do predhriatej rúry.
- Po použití vždy vyberte teplotnú sondu zvnútra rúry. Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili, pretože teplotná sonda aj rúra budú horúce.
- Nepoužívajte teplotnú sondu na tekutiny.
Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Tu môžete nájsť svoj návod na použitie.
Teraz, keď už viete, ako používať teplotnú sondu, možno sa budete chcieť dozvedieť viac o vašej rúre. Kliknutím sem zobrazíte prehľad funkcií rúry a symbolov.