Začnite víkend tým, že doprajete svojim blízkym lahodné raňajky. Pošírované vajcia, omeleta a dokonca aj jogurt je možné bez námahy vyrobiť parou.
Výborné raňajky
Vedeli ste, že na výrobu jogurtu môžete použiť parnú rúru? Je ľahké urobiť ho ako skvelý doplnok k nasledujúcim víkendovým raňajkám (pripravte ho cez noc!). Naše nové parné rúry Electrolux majú dokonca aj funkciu jogurtu.
Čo ide spolu s jogurtom? Veľa vecí - ale nižšie je základný recept na vynikajúce müsli.
Granola
2 dcl arašidov, 2 dcl kešu orechov, 2 dcl mandlí, 2 dcl ovsa, 1 lyžička mletého kardamónu, 2 lyžice mletej škorice, 3-4 lyžice medu, ½ lyžičky soli
1. Oriešky nakrájajte zľahka, ale nie na malé kúsky.
2. Zmiešajte orechy a ovos a dajte ich na plech do rúry na 160 ° C asi 8-10 min.
3. Keď je všetko ešte horúce, zmiešajte to s medom a korením.
4. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe.
5. Dobrú chut!
Toto je vlastne príklad toho, kedy sa nesmie používať para, pretože chcete suchú a chrumkavú granolu.
Vynikajúce vajcia
Varenie vajec v parnej rúre - para vajcia varí šetrnejšie, pretože teplo je rovnomernejšie. To znamená, že už nie sú žiadne prasknuté škrupiny. Kto nemá rád pošírované vajcia na raňajky? A s parou existuje minimálne riziko zlyhania.
Tu je návod k tomu, ako vyrobiť stratené vajíčko "vo vrecku" v parnej rúre.
1. Začnite umiestnením plastovej fólie do šálky alebo pohára. Vrazte vajíčko dovnútra a utiahnite a otočte plastovú fóliu, aby ste dostali „vrecko“.
2. Položte "vrecká" na plech do rúry a varte približne 90 ° C v plnej pare. 6-7 min, podľa toho, ako chcete mať svoje vajcia uvarené.
3. Keď sa vajcia uvaria, vyberte ich z plastovej fólie na tanier. Dobrú chuť!
Omeleta v rúre
Ďalšími obľúbenými raňajkami je omeleta alebo frittata v rúre. Dokonale sa uvarí v parnej rúre, pretože okolité teplo spôsobuje, že vajce sa rovnomerne varí.
- Jednoducho vložte trochu nakrájanej zeleniny (podľa vášho výberu!) do vymasteného plechu do rúry
- Rozmiešajte pár vajíčok (3-4) spolu so soľou, korením a trochou vody
- Vajcia pridajte na zeleninu a pečte vo vlhkom prostredí pri teplote 90 ° C, až kým vajcia nezačnú koagulovať, cca. 10-15 minút
- Podávajte a užijte si to!
Parný kuchár ako profesionál
Nechajte rúry SteamPro povýšiť varenie v pare na vyššiu úroveň. Objavte funkcie vrátane Sous-Vide, Connected Cooking, ktoré umožňujú ovládanie rúry pomocou smartfónu a asistenta varenia v pare. Rúry SteamPro sú pripravené pripraviť vaše každodenné jedlo ešte chutnejšie.