Škandinávska tradícia fiky je pre každého potešením. Použite parnú rúru na zdokonalenie vášho pečiva.
Obľúbená fika
Para je vynikajúca pre sladké pečivo, ako sú muffiny a piškótové torty. Pomáha zdvihnúť cesto a dodáva mu vzduch, ktorý potrebuje. Získajte chrumkavú vonkajšiu stranu a nadýchané vnútro.
Recept: anglické čučoriedkové muffiny
Prísady do cesta (A)
350 g hladkej múky, 115 g trstinového cukru, 20 g prášku do pečiva (pre sladké výrobky)
Prísady do cesta (B)
2 celé vajcia, 200 g čučoriedok, 370 ml plnotučného mlieka, 90 g rozpusteného masla.
Príprava: 15 minút
Príslušenstvo: Jednotlivé misky na muffiny
Preosejte múku, cukor a prášok do pečiva do misy. V ďalšej miske zmiešame vajcia s mliekom, studeným rozpusteným maslom a čučoriedkami.
A. Nalejte tekutú zmes (B) do zmesi suchých prísad (A) a premiešajte tak, aby sa zložky zmiešali.
B. Nalejte cesto do maslom vymazaných muffinových formičiek a pečte v dolnej časti rúry.
Pečte pri nízkej vlhkosti 170 ° C počas 25 - 30 minút
Pečieme remeselnícky chlieb doma
Pečte veľký chlieb stlačením tlačidla. Rúry SteamBake používajú paru na kysnutie cesta, cesto stúpa rýchlo a má vzdušné vnútro. Aby sa dosiahlo konečného dokonalého výsledku, používa sa pravidelné suché teplo, ktoré spôsobuje, že kôrka je chrumkavá a zlatohnedá.