Konzervované, nakladané alebo sušené - parná rúra vytvára zdravé a chutné občerstvenie z vášho obľúbeného ovocia a zeleniny.
Získajte desiatu
Výroba zdravého občerstvenia doma je jednoduchá - stačí si vybrať obľúbené ovocie alebo zeleninu, ktoré sú v súčasnosti v sezóne. Potom sa vrhnite na ich konzerváciu alebo sušenie. Konzervované ovocie je skvelé do raňajkovej kaše alebo na poludnie ako desiata. Nakladaná zelenina je skvelým snackom alebo pred večerou. Pri sušení ovocia alebo zeleniny získate zdravé lupienky, ktoré si všetci zamilujú.
Konzervovanie alebo nakladanie ovocia a zeleniny
Keď robíte džem alebo uhorky, prečo nevyužiť svoju funkciu pary? Najprv sa uistite, že máte čisté poháre a potom naparte poháre a viečka 10 minút v plnej pare. Po naparení ich vyberte (budú horúce!) A uistite sa, že ste prebytočnú vodu dostali von tak, že ich položíte hore nohami na mriežku.
Ďalším krokom je naplnenie pohára tým, čo chcete zachovať - vyskúšajte čo je v sezóne vo vašom regióne, väčšina vecí funguje dobre! Po naplnení zavrite viečkom a naparujte v rúre. Čas sa líši v závislosti od receptúry, ktorú robíte, ale keď z viečok počujete cvaknutie, zvyčajne je čas vybrať poháre z rúry.
Ako konzervovať čerstvé ovocie a zeleninu? Existuje celý rad rôznych receptov, ale pravidlom býva naplniť poháre produktom (celým alebo nasekaným), niektorými koreninami alebo príchuťami a potom ich zaliať tekutinou skôr, ako sa dostanú do parnej rúry.
Výroba sušených zdravých svačiniek
Pri sušení ovocia a zeleniny nepotrebujete parnú rúru (aj keď niektoré z našich parných rúr Electrolux majú špeciálny sušiaci program), ale je to jeden zo spôsobov prípravy zdravých občerstvení, ktoré sú buď sladké alebo slané. Nižšie uvádzame jednu z našich obľúbených položiek, vyskúšajte si však, čo sa páči vám alebo čo je v sezóne.
Ako sušiť ovocie: Jablkové lupienky
2 jablká Granny Smith, 1 lyžica práškového cukru
Jablká nakrájame na tenké plátky.
Plátky položte na silikónový list alebo papier na pečenie.
Jablká poprášte cukrom a pečte pri teplote 85 ° C (alebo použite sušiaci program) po dobu 1 ½ hodiny. Vychutnajte si to!
Chrumkavé, zlatohnedé a dokonale nadýchané
V rúrach SteamCrisp sa pravidelné teplo kombinuje s parou, aby boli vaše pokrmy chrumkavé a na vonkajšej strane zlatohnedé, zatiaľ čo vnútorná časť je nadýchaná, plná živín a dokonale konzervovaná.