Každý deň s parou! Ukážeme vám niekoľko tipov a trikov, ako vám vaša parná rúra prinesie to najlepšie pri varení.
Vitajte
Či už ide o nový nákup alebo ak ste už mali parnú rúru, para je skvelý spôsob varenia a pečenia. Keď začnete používať paru, objavíte výhody sami - a my vám predstavíme, prečo je para vynikajúca na prípravu každodenných jedál, neskoré raňajky alebo večere pri zvláštnych príležitostiach.
Vitajte vo svete pary!
Nádoba na vodu
Hlavný rozdiel medzi parnou rúrou a klasickou horkovzdušnou rúrou je ten, že parná rúra varí s parou. Na to potrebuje nádobu na vodu, ktorá musí byť naplnená vodou, aby rúra správne fungovala. Teplo z rúry potom premení vodu na paru.
Na parných rúrach Electrolux je nádoba na vodu umiestnená v pravom hornom rohu. S výnimkou rúry SteamBake, kde je miesto na vodu v v spodnej časti rúry. Pred začatím pečenia sa uistite, že ste ju naplnili.
Množstvo pary
Ďalšou vecou, ktorú si treba zapamätať, sú rôzne úrovne pary, ktoré môžete použiť pri varení, na parných rúrach Electrolux sa nazývajú Plná para, Vysoká vlhkosť, Stredná vlhkosť a Nízka vlhkosť.
- Plná para využíva nepretržitú paru pre zdravé a chutné jedlo. Ideálne na šetrné varenie surovín, ako je zelenina, ryža, kuskus a morské plody (ryby, mušle a krevety).
- Vysoká vlhkosť kombinuje horúci vzduch s parou pre jemné jedlo. Ideálne pre chutné pokrmy, ako sú ovocné koláče, teriny a ryby.
- Stredná vlhkosť kombinuje horúci vzduch s parou pre jemné dusenie. Ideálne na dusené mäso alebo pečené ryby, ako aj na pečenie chleba a sladkého cesta.
- Nízka vlhkosť kombinuje horúci vzduch s parou pre šťavnaté a chrumkavé jedlo. Ideálne pre mäso, hydinu, ryby, jedlá z grilu, pečenú zeleninu, ako aj na pečenie koláčov, muffinov a sušienok.
Para vylepšuje dobré jedlo
Doprajte si svoje obľúbené jedlo ešte chutnejšie bez väčšieho úsilia. Na prípravu zeleniny, rýb, mäsa, chleba a dokonca aj zákuskov používajte paru, aby ste dostali chrumkavé okraje a nadýchané vnútro plné chuti.