Nech je farebný
Nech sú z bežných vecí čarovné
Zapojte svoju kreativitu a zmeňte bežné, každodenné činnosti na vzácne spomienky. Keď si zaspomínate na minulosť, vynoria sa vám často drobnosti, ktoré vám utkveli v pamäti a nadobudli veľký význam. Dovoľte nám, aby sme vám pomohli premeniť všedné dni na farebné, zmysluplné a čarovné.
Regulácia vlhkosti v záujme dlhšieho zachovania čerstvej chuti a konzistencie.
Obed v zaváraninovom pohári
Zaváraninové poháre sa kedysi používali len na skladovanie lekvárov a zaváranín, nedávno však našli úplne nový účel. Slúžia ako štýlová a dospelá verzia obedového boxu. Sú praktické a pekné, ľahšie sa čistia než plastové nádoby, sú ohľaduplnejšie k životnému prostrediu a pohodlne ich prenesiete v taške alebo uskladníte v chladničke. Vďaka ich nadčasovému vzhľadu v nich bude aj najjednoduchší šalát vyzerať ako umelecké dielo.
Ochutnajte prekvapivé
Dávajte si pozor na to, čo pri varení vyhodíte. Môžete si totiž pochutnať aj na tom, čo niektorí považujú za odpad. Odvážte sa a využite všetky časti svojich surovín a staňte sa kuchárom bez odpadu. Šetríte tým životné prostredie a zároveň pripravíte prekvapivé a zaujímavé jedlá, o ktoré sa môžete s radosťou podeliť.
-
1Lupienky zo zemiakových šupiek
Zemiakové šupky sa pri príprave zemiakov často vyhadzujú. Namiesto toho ich skúste upiecť v rúre s kvapkou olivového oleja a štipkou soli. Doprajte svojim hosťom lahodné a chrumkavé občerstvenie ešte pred večerou.
-
2Pesto z cviklových listov
Cviklové listy sú veľmi výživné a sú významným zdrojom vitamínu A a K. Chvíľku ich blanšírujte a potom ich rozmixujte s bazalkou, strúčikom cesnaku, píniovými orieškami, olivovým olejom a štipkou soli a vyrobte si jemné a lahodné pesto.
-
3Šalát z brokolicových stoniek
Stonky nevyhadzujte! Stonky nie sú tou horšou polovicou brokolice, pretože sú rovnako výživné ako ružičky. Stonky nakrájajte na plátky pomocou ostrej škrabky na zeleninu a premiešajte s obľúbenými ingredienciami do šalátu.
Podeľte sa o svoje výtvory
Zmrazte si čerstvosť
Drobné ovocie a bylinky chutia najlepšie, keď je ich sezóna. Vďaka šokovému ochladzovaču Electrolux môžete mať svoju vlastnú tržnicu otvorenú po celý rok. Uchovajte chute, zmrazte si čerstvosť a vychutnávajte si sezónne bobuľové ovocie a bylinky kedykoľvek. Ak máte tradičnú mrazničku, môžete použiť misku na kocky ľadu a zmraziť si bylinky ako šalvia, rozmarín, tymian a oregano v olivovom oleji. Pomocou týchto mrazených kociek dodáte úžasnú chuť akémukoľvek jedlu.
Dúhové bagely
Ako pripraviť pokrm plný farieb pre šéfkuchára oceneného Michelinovou hviezdou?
Kúzlo spočíva v jednoduchosti. Gwyneth Paltrow, herečka a autorka webu GOOP, sa rozhodla prekvapiť Magnusa Nilssona, ktorý je ambasádorom značky Electrolux a vedie reštauráciu Fäviken ocenenú Michelinovou hviezdou, zdravým kalifornským receptom. A tak pripravila skvelé rybie tostadas – jednoduchý, rýchly a lahodný mix švédskej a kalifornskej kuchyne.